سمعک اورتزی برای جبران محدودیت های شنوایی ناشی از آن دسته از اختلالات ساختاری یا عملکردی دستگاه شنوایی است که امکان درمان دارویی یا جراحی برای آن ها وجود ندارد. سمعک باید متناسب با نوع، شکل، میزان کاهش شنوایی و نیازهای شنوایی هر فرد، از سوی متخصصان شنوایی شناسی، تجویز و تنظیم گردد. اما این وسیله کمک شنوایی از چه اجزایی تشکیل شده و چگونه کار می کند؟ چه نکاتی را باید در انتخاب و نگهداری از سمعک …
سایت مرجع سمعک به زبان فارسی
سمعک اول
سمعک اورتزی برای جبران محدودیت های شنوایی ناشی از آن دسته از اختلالات ساختاری یا عملکردی دستگاه شنوایی است که امکان درمان دارویی یا جراحی برای آن ها وجود ندارد. سمعک باید متناسب با نوع، شکل، میزان کاهش شنوایی و نیازهای شنوایی هر فرد، از سوی متخصصان شنوایی شناسی، تجویز و تنظیم گردد. اما این وسیله کمک شنوایی از چه اجزایی تشکیل شده و چگونه کار می کند؟ چه نکاتی را باید در انتخاب و نگهداری از سمعک …
با توجه به اینکه گوش افراد مختلف، سایزهای متفاوتی دارند و کم شنوایی های مختلف هم نیاز به قطعات داخلی با سایزهای متفاوت دارند، سمعک ها در سایزهای مختلفی طراحی و ساخته شده اند.
تکنولوژی های سمعک، از بیش از صد ساله گذشته تا به امروز، پیشرفت های چشمگیری داشته تا بتواند هر چه بیشتر، مشکلات کاربران سمعک را مرتفع سازد و تا حدامکان به شبیه سازی شنوایی طبیعی، نزدیک شود.
سمعک اورتزی برای جبران محدودیت های شنوایی ناشی از آن دسته از اختلالات ساختاری یا عملکردی دستگاه شنوایی است که امکان درمان دارویی یا جراحی برای آنها وجود ندارد.
مجموعه کلینیک های سمعک اول، با همکاری شنوایی شناسان برجسته کشور، خدمات ارزیابی شنوایی و وزوز گوش، تجویز و تنظیم انواع سمعک های موجود را به کاربران ارائه میدهد.
وزوز گوش با شیوع بیشتر از یک نفر در هر ۱۰ تا ۱۵ نفر از جمعیت دنیا، از شایع ترین اختلالات مزمنی است که میتواند به علل مختلفی رخ دهد اما ارتباطات وزوز گوش با مشکلات شنوایی…
بهبود شنوایی باعث بهبود کیفیت زندگی و ارتباطات اجتماعی، پیشگیری از انزوا، آلزایمر و افسردگی میشود بنابراین باید به تهیه سمعک به منزله سرمایهگذاری در زمینه سلامت نگریست.
سمعک اول
تا چه حد با سمعک آشنایی دارید؟ تاریخچه اختراع سمعک به چه زمانی بر می گردد؟ سمعک ها چگونه کار می کنند؟ استفاده از سمعک برای چه افرادی ضروری است؟ سمعک های پیشرفته امروزی چه امکاناتی دارند؟
سمعک دستگاهی الکترونیکی است که با تقویت صدا به فرد کم شنوا کمک می کند تا بهتر بشنود. به عبارت بهتر سمعک دستگاهی الکترواکوستیکی است که صدا را از محیط اطراف گرفته و آن را با تقویت مناسب سازی شده به مجرا یا کانال گوش فرد کم شنوا ارائه می کند. سمعک در رسته اورتز ها قرار می گیرد یعنی وسیله ایست که کمک می کند تا اندام کم توان به قابلیت های بهتری دست پیدا کند.
تاریخچه سمعک
نخستین سمعک ها، شیپورهایی بودند که در قرن هفدهم میلادی افراد بر روی گوش خود می گذاشتند تا صدای افراد را بلندتر و صدای محیط را کمتر بشنوند. فرد کم شنوا سر شیپور را به سمت گوینده مورد نظر خود می گرفت و صدای او را با وجود مزاحمت صداهای اطراف بهتر دریافت می کرد. در واقع مانند اینست که لاله گوش را بزرگتر کرده و مستقیم جلوی منبع صوتی قرار دهیم. این امر هم باعث ورود کمتر صداهای مزاحم اطراف شده و هم صدای مورد نظر را با اندکی تقویت به گوش می رساند. با اختراع تلفن، نخستین گام در جهت ساخت سمعک های امروزی در اواخر قرن نوزدهم برداشته شد. در ابتدا سمعک ها به صورت جیبی بوده و البته نویز داخلی قابل توجهی داشت. منبع تغذیه الکتریکی آن به صورت پیل الکتریکی شیمیایی عمل کرده و فرد باید این مجموعه را در کنار هم حمل می کرد. البته پیشرفت قابل توجهی بود چون قدرت سمعک به نحو قابل ملاحظه ای افزایش یافته و صداها بهتر به گوش فرد کم شنوا می رسید. با پیشرفت دانش بشری در قرن بیستم سایز باتری ها کوچکتر شده و با ساخت باتری های ذغالی شاهد حضور سمعک هایی کوچک تر و قابل حمل تر هستیم. میکروفون ها کوچکتر شده و پخش کننده صدا نیز با کیفیت بالاتر و در سایز کوچکتر امکان بهره برداری داشت.ادامه مطلب تاریخچه سمعک
آمار استفاده از سمعک
تقریبا از هر ۵ فرد کم شنوا تنها یک نفر از سمعک استفاده می کند. بیشتر مردم نمی دانند سمعک می تواند قسمت اعظم مشکلات شنوایی آنها را برطرف کند و با توجه به سرعت پیشرفت چشمگیر تکنولوژی سمعک در چند سال اخیر، بسیاری هنوز سمعک را همان وسیله دردسر سازی که دائم در حال سوت زدن است تصور می کنند. سمعک های پیشرفته و حتی متوسط امروزی مشکل سوت زدن و سر و صدای اضافی را تا حدود بسیار زیادی حل کرده اند.
همچنین دانش عمومی مردم درباره پیامدهای روتین کم شنوایی بسیار پایین است و توجه ندارند که ساده ترین عوارض کم شنوایی، استرس در ارتباطات اجتماعی، خستگی عصبی و نگرانی دائمی از خجالت زده شدن در صحبت با دیگران است. این مشکلات حتی به اعضا خانواده، دوستان و حتی همکاران فرد کم شنوا تسری پیدا می کند. در واقع حضور فرد کم شنوا در محیط های اجتماعی برای فرد کم شنوا و اطرافیانش همراه با تنش و استرس دائمی است که پس از مدتی در آنها نهادینه می گردد. در واقع وقتی شما در خانواده کنار فرد کم شنوا نشسته و مطالب پخش شده از تلویزیون را با صدای بلند برای او تعریف می کنید در عمل نقش سمعک او را بازی می کنید .
ساختار سمعک
در کل سمعک دارای سه بخش اصلی گیرنده یا میکروفون، تقویت کننده یا آمپلی فایر، فرستنده یا رسیور است که توسط یک منبع تغذیه الکتریکی (باتری سمعک) فعالیت می کند. همان گونه که اشاره شد از اواخر دهه هشتاد میلادی پروسسورهای دیجیتال به امپلی فایر سمعک ها افزوده شده و در نتیجه تلاش شد تا با پردازش اطلاعات دریافتی از میکروفون، صدای متناسب تر با کاهش شنوایی در فرکانس های مختلف به گوش فرد کم شنوا ارسال شود. میکروفون، گیرنده صدای سمعک است. میکروفون سمعک، صدا را از محیط گرفته و آن را تبدیل به امواج الکتریکی می کند تا امپلی فایر و پردازنده های دیجیتالی امکان انجام تغییرات لازم را داشته باشند. در ابتدا و به ویژه در سمعک های آنالوگ برای دریافت صدا در سمعک فقط از یک میکروفون استفاده می شد اما امروزه در بیشتر انواع سمعک ها به ویژه در انواع پشت گوشی هوشمند از دو میکروفون استفاده می شود.ادامه مطلب ساختار سمعک
تجویز سمعک
برای این که بهترین نتیجه از تجویز سمعک به دست بیاید باید به شنوایی شناس مجوزدار از سازمان نظام پزشکی مراجعه نمود. او بر اساس ادیوگرام (نتیجه آزمایش شنوایی) به شما توضیح می دهد که از چه مدل سمعکی و با چه امکانات و قابلیت هایی باید استفاده کنید. البته که قیمت سمعک هم یک فاکتور مهم در انتخاب شماست. همچنین بر اساس وضعیت ادیوگرام شما و شنوایی شناستان تصمیم می گیرید سمعک یک یا دو گوشی تجویز گردد. تجویز دو گوشی سمعک مزایای بسیار و بهره وری غیر قابل انکاری چون درک بهتر گفتار در محیط های پر سروصدا، حفظ تعادل و بالانس شنوایی و جهت یابی راحت تر از نکات قابل اشاره است. سمعک های مدرن امروزی نیاز به تنظیمات دقیق بر اساس نوع و مقدار کم شنوایی و حتی سبک زندگی کاربر سمعک دارد و باید متناسب سازی شود. به پروسه متناسب سازی سمعک با فرد کم شنوا فیتینگ سمعک گفته می شود. فیتینگ درست و واقعی تنها توسط یک ادیولوژیست یا شنوایی شناس کار آزموده و دارای تحصیلات دانشگاهی در زمینه تجویز سمعک انجام می شود. سمعک در بیشتر کشورها به عنوان یک کالای پزشکی و در رده حساس مراقبتی دسته بندی می شود که باید تحت نظارت های خاص و با ضوابط علمی تجویز گردد زیرا تجویز نادرست آن می تواند آسیب های جدی غیر قابل جبران به دنبال داشته باشد.