سمعک، نه یک ابزار تزئینی بلکه یک پروتز پزشکی کمک شنیداری است که منجر به رفع مشکلات ارتباطی- اجتماعی و تحصیلی ناشی از کم شنوایی شده و عوارضی چون ضعف عصب شنوایی، بروز انزوا و افسردگی، سرعت زوال عقل و بروز آلزایمر را به تاخیر می اندازد. پس ارزش آن به اندازه ارزش بازگرداندن یک فرد کم شنوا به زندگی است.

با این نگاه، سمعک وسیله ای گران قیمت نیست چون هزینه صرف شده برای آن، در واقع نوعی سرمایه گذاری برای موفقیت های پیش رو کم شنوایان است.

priceless-hearing-aids.jpg

قیمت به ظاهر بالای سمعک، به علت تعداد محدود ساخت آن در دنیا، تکنولوژی بالای طراحی و ساخت قطعات مینیاتوری این وسیله کمک شنوایی، نیاز به تخصص در روند انتخاب، قالبگیری، ساخت و تنظیم سمعک و همچنین گارانتی و خدمات پس از فروش این وسیله پزشکی است.انتخاب سمعک به ظاهر ارزانی که فاقد قطعات و تکنولوژی متناسب با کم شنوایی هر فرد باشد یا بدون دریافت مشاوره و تجویز-تنظیم مناسب سمعک از سوی شنوایی شناس، استفاده شود یا به واسطه ارزان بودن فاقد گارانتی باشد، نه تنها ارزان نیست بلکه هزینه های بسیار بالایی را به کاربر سمعک، تحمیل می کند.

 

انتخاب اشتباه سمعک ارزان، می تواند به معنای عدم رفع نیازهای شنوایی، آسیب به باقیمانده شنوایی و هزینه های بالای تعمیر سمعک باشد.

در محدوده قیمتی سمعک ها، برخی سمعک ها ارزان تر و برخی گران تر هستند. این قاعده در تمامی برندهای دنیای سمعک، صادق است. علت آن هم عموماً، تفاوت  در سطح تکنولوژی، تفاوت قطعات، تفاوت در قدرت خروجی سمعک، تفاوت روند تنظیمی، تفاوت در سال ارائه سمعک و تفاوت در خدمات پس از فروش هر مدل است. عموماً شنوایی شناسان با توجه به میزان، الگو و نوع کاهش شنوایی هر فرد و با لحاظ کردن سبک زندگی و نیازهای شنوایی هر فرد در کنار توجه به نیازهای زیبایی شناختی و توانایی های حرکتی و شناختی وی، مناسب ترین سمعک ها را در رده های قیمتی ارزان ومتوسط و گران به او پیشنهاد داده و سپس تفاوت ها و مزایای هر یک را ذکر می کنند تا در نهایت مناسب ترین سمعک و نه لزوماً ارزان ترین سمعک، برای هر فرد تجویز گردد. باید دقت کرد که شنوایی بهینه را به بهای ارزان بودن سمعک، از دست نداد.

برای آگاهی از قیمت برخی از این محصولات می توانید به بخش قیمت سمعک در سایت سمعک اول، مراجعه کنید.