سمعک نامرئی

سمعک نامرئی
سمعک نامرئی

 

مبتلایان به کم شنوایی های ملایم تا متوسط-شدید، بسیار علاقه مند به استفاده از این سمعک ها هستند. این سمعک های اصطلاحا نامرئی، کاملا در عمق مجرا و کانال گوش قرار گرفته و تقویت صوتی مورد نیاز کاربران را بدون دیده شدن سمعک، برای آن ها فراهم می آورد. سمعک های نامرئی را با توجه به قالب گرفته شده از گوش هر فرد می سازند تا سمعک نامرئی در کوچکترین و راحت ترین وضعیت برای هر کاربر ساخته شود.

 قالب گیری سمعک های نامرئی را شنوایی شناس ماهر انجام داده و سپس پوسته متناسب با قالب ارسالی در لابراتوار ساخته می شود. بسیاری از تکنولوژی های پیشرفته در حوزه کاهش نویز محیطی و بهبود درک گفتار، در سایز بسیار کوچک سمعک های نامرئی گنجانده شده است. با توجه به این نکته مهم که حداقل سایز لازم برای جایگیری قطعات سمعک باید لحاظ شود، لذا تایید امکان استفاده فرد از سمعک های کاملا درون مجرایی یا اصطلاحا نامرئی، وابسته به اندازه گیری های تخصصی روی قالب گوش هر فرد است. عموما افرادی که قطر و طول مجرای گوش آن ها بیشتر است، کاندید بهتری برای ساخت و تجویز سمعک های نامرئی بوده و حداکثر رضایتمندی از سایز سمعک نهایی را خواهند داشت. شنوایی شناسان و متخصصان ساخت سمعک در لابراتوارهای تخصصی ساخت سمعک های داخل گوشی و سمعک های نامرئی، با لحاظ کردن تمامی این موارد، تصمیم نهایی در مورد امکان پذیر بودن ساخت سمعک نامرئی برای آن کاربر خاص را در نظر می گیرند.

گاهی نتایج ارزیابی های شنوایی و نیازهای شنیداری فرد کم شنوا، نیاز به تکنولوژی های ویژه ای مثل میکروفون های جهت دار یا وایرلس بودن سمعک یا نیاز به ارتباط دوگوشی سمعک ها و … را می طلبد که ممکن است سایز بزرگتر سمعک را برای کاربر مناسب تر سازد. شنوایی شناسان مجموعه کلینیک های سمعک اول، مشاوره های جامع در مورد مزایا و محدودیت های این سایز سمعک را در اختیار متقاضیان قرار می دهند.

استفاده از سمعک های نامرئی، علیرغم کاربرد باتری های بسیار کوچک با طول عمر کوتاه، اما برای افرادی که سایز و مشخص نبودن سمعک از لحاظ زیبایی شناسی برایشان اهمیت دارد، می تواند در زمره بهترین گزینه ها باشد. شنوایی شناسان نحوه نگهداری و تمیز کردن این سمعک ها را به کاربران آموزش می دهند. به واسطه قرارگیری عمقی این سمعک ها در کمترین فاصله تا پرده گوش، این سمعک ها نسبت به ورود جرم گوش، مقاوم تر هستند اما در صورتی که سرومن یا جرم گوش در مجرای گوش وجود داشته باشد، قبل از قالب گیری برای سمعک نامرئی، باید این سرومن از سوی متخصصان گوش و حلق و بینی، خارج شود تا امکان قالب گیری عمقی و کامل برای استفاده بهینه از حداکثر قطر و طول مجرای گوش، وجود داشته باشد.

افرادی که دچار پارگی پرده گوش یا ترشح و عفونت فعال و دائمی از گوش هایشان باشند، کاندید دریافت این سایز از سمعک ها نیستند و در هنگام مشاوره و تجویز سمعک، تمامی این موارد برای فرد توضیح داده می شود.