سمعک وایرلس
تکنولوژی وایرلس با کاربرد در تلفن های همراه، زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. در این تکنولوژی، اطلاعات از یک فرستنده بدون استفاده از هیچ سیمی، در فضا پخش شده و توسط گیرنده دریافت می شود و انتقال اطلاعات با کیفیت و سرعت بسیار بالا صورت می پذیرد. دنیای سمعک ها هم از این اصل کلی مستثنی نبوده است. با توجه به اهمیت و مزایای شنوایی دو گوشی، ارتباط وایرلس دو سمعک یک فرد بسیار مفید خواهد بود.
تکنولوژی وایرلس در سمعک
با ورود تکنولوژی وایرلس و مزایای آن به صنعت، دنیای سمعک و وسایل کمک شنیداری نیز به بهترین نحو از این تکنولوژی استفاده کرده و نسل جدیدی از سمعک ها به نام سمعک های وایرلس ایجاد شد.
به نظر می رسد آنچه یک سمعک را بطور کامل و واقعی وایرلس می سازد، استفاده از تکنولوژی 2/4 گیگاهرتز است. در برندهای مختلف از محدوده فرکانس های مختلف به عنوان بستری برای انتقال اطلاعات در حالت وایرلس استفاده می کنند، بنابراین در برخی برندها تنها ویژگی در دسترس و کاربردی وایرلس، ارتباط بی سیم بین سمعک های دو گوش است و برای اتصال به نرم افزار یا وسایل جانبی کمک شنیداری (اکسسوری ها) به کابل یا قطعات واسط نیاز دارد. اما در تکنولوژی 2/4 گیگاهرتز با کاربرد آنتن های رادیویی ظریف در داخل سمعک، ارتباط کاملا وایرلس، مستقیم و بدون زمان تاخیر با اکسسوری ها و مبدل های دستگاه های صوتی (تلفن،تلویزیون و …) و بدون نیاز به رابط گردنی امکان پذیر شده است.
از سال 2010، با معرفی سمعک True نخستین سمعک های با تکنولوژی وایرلس وارد بازار سمعک شد.
سمعک وایرلس دارای مزایای فراوانی می باشد:
تنظیم سمعک ها به صورت بی سیم (Wireless) : جهت تنظیم بی سیم سمعک های وایرلس به هیچ گونه کابل یا قطعه واسط دیگری نیاز نبوده و برعکس Hipro و Noah Link هیچ رابط گردنی یا حلقه ای مانندی وجود ندارد که موجب ناراحتی و محدود کردن حرکات بیمار شده یا اختلالی در تنظیم سمعک ایجاد کند.
بهبود کیفیت صدا به واسطه ارتباط دو گوشی سمعک ها با هم (Ear to Ear Synchronization): به واسطه تکنولوژی وایرلس 2/4 گیگاهرتز و ارتباط سریع و بدون تداخل دو سمعک با هم، تمامی توانمندی های دوگوشی سمعک ها مانند دایرکشنالیتی دو گوشی، تکنیک های حذف نویز و بهبود محرکات گفتاری و … به بهترین شکل ممکن در اختیار کاربر سمعک قرار می گیرد.
اتصال وایرلس به وسایل جانبی کمک شنیداری (Accessories): از جمله مهم ترین ویژگی های سمعک های وایرلس، امکان اتصال مستقیم، بدون سیم و بدون نیاز به رابط گردنی به اکسسوری ها می باشد. اساسا اکسسوری ها وسایلی هستند که هنگام کاربرد تلویزیون، تلفن، محیط های نویزی، کلاس درس و … به افزایش وضوح سیگنال های گفتاری و کاهش اصوات ناخواسته (بهبود SNR) کمک می کنند. وایرلس بودن سمعک ها این امکان را فراهم می کند که بتوانند با وسایل جانبی کمک شنیداری که شامل PhoneLink (رابط تلفن همراه)، Audio Link (مینی میکروفون)، TV Link (رابط تلویزیون) و ریموت کنترل می باشند، بصورت کاملا وایرلس ارتباط برقرار کرده و سیگنال هدف را مستقیما دریافت کنند. به این ترتیب تاثیر نویز محیطی بر سیگنال هدف،حداقل شده و به بهبود SNR و در نهایت بهبود توانایی شنیداری فرد به ویژه در محیط های شلوغ، کمک شایانی خواهد کرد. از دیگر مزایای اکسسوری ها می توان به هزینه کمتر و سرعت و کیفیت بالای انتقال اطلاعات نسبت به تکنولوژی های مشابه قبلی اشاره کرد.
امکان برقراری ارتباط سمعک های وایرلس با تلفن های همراه هوشمند: این ارتباط از طریق بستر بلوتوثی انجام می پذیرد. این دسته از سمعک های وایرلس پیشرفته را اصطلاحا سمعک های ساخته شده برای تلفن هوشمند یا MFI می نامند که بدون نیاز به هیچ قطعه یا حتی اپلیکیشنی به طور مستقیم با تلفن همراه کاربر اتصال برقرار کرده و علاوه بر پاسخگویی مستقیم تماس ها از طریق سمعک، امکان تغییر برخی مشخصه های سمعک را برای کاربران فراهم می سازد.
نکته قابل ذکر درباره سیستم وایرلس، علاوه بر موارد ذکر شده، کاربرد آن در سایزها و رده های قیمتی مختلف سمعک ها می باشد. سمعک های وایرلس تنها محدود به سمعک های پشت گوشی نبوده و در سایزهای رسیور داخل کانال (RIE) و داخل گوشی برخی کمپانی ها نیز این تکنولوژی وجود دارد.
در سایر سیستم های به اصطلاح وایرلس موجود، در واقع از القای مغناطیسی میدان نزدیک (near field magnetic induction) استفاده مي شود و از تله كويل يا آنتن هاي مينياتوري خاص درون سمعك ها براي دريافت سيگنال ارسالي از قطعه حد واسط استفاده مي شود. در واقع ارتباط بلوتوثی فقط بین قطعه واسط (مبدل گردنی) با دستگاه هایی مثل موبایل و تلفن و تلویزیون و …. برقرار شده و سمعك از طريق مبدل گردني (در حداكثر فاصله ي 3 feet) قادر به اتصال غيرمستقيم و با زمان تاخير غيرقابل اجتناب (به علت نياز به مبدل واسط) با دستگاه هاي صوتي نظير تلفن و تلويزيون و … هستند.
اما در تكنولوژي 2/4 گیگاهرتز، با کاربرد آنتن های رادیویی ظریف در داخل سمعک، ارتباط کاملا وایرلس-بلوتوثي، مستقيم و بدون زمان تاخير با اكسسوري ها و مبدل های دستگاه های صوتی (تلفن و تلویزیون و …)، بدون نیاز به رابط گردنی و تا فاصله 30feet امكان پذير شده است.
برخی از مزایای ارتباط وایرلس و کاربرد سمعک وایرلس به ویژه در بستر 2/4 گیگاهرتز به شرح زیر هستند:
-تنظیم بی سیم سمعک ها با راحتی بیشتر برای کاربر سمعک و متخصص شنوایی شناس
-بهبود کیفیت صوت با ارتباط دو گوشی (ear to ear) سمعک ها در سمعک وایرلس
-بهبود مکان یابی به واسطه ارتباط وایرلس میکروفون های دو سمعک وایرلس کاربر
– ارتباط مستقیم سمعک وایرلس با سرعت و کیفیت بالای انتقال صوت، با وسایل جانبی کمک شنیداری و دستگاه های صوتی (تلفن و تلویزیون و موبایل ،ميني ميكروفون و …)
در واقع پروتکل 2/4 گیگاهرتز جديدترين تكنولوژي وايرلس است كه از فركانسي خاص استفاده می کند. از طريق باند فركانسي 2/4 گیگاهرتز، انتقال سيگنال به سمعك تا چندين متر بدون نياز به وسيله رابط فراهم مي شود. قابليت اتصال مستقیم با محصولات اندروید و Apple از قبيل iPhone, iPod, iPad از مزيت هاي اين تكنولوژي به شمار مي آيد.