وقتی که صداهای اطراف را خوب نمی شنویم، هنگام تماشا کردن تلویزیون مجبور به پرسیدن درباره دیالوگ ها می شویم و یا صدای تلویزیون یا رادیو را آنقدر زیاد می کنیم که موجب شکایت سایر اعضای خانواده می شویم، هنگام گفتگو با دیگران مجبور به دقت بسیار هستیم یا برای درک بهتر مجبور به درخواست تکرار جملات هستیم در این صورت بهتر است برای بررسی وضعیت شنوایی یا بهتر بگوییم برای سنجش شنوایی به دفتر ارزیابی شنوایی مراجعه کنیم.
در صورت صلاحدید شنوایی شناس و زمانی که مشکل شنوایی چاره ای جز تقویت با سمعک ندارد باید با مشاوره علمی یک شنوایی شناس مجرب که به صورت تخصصی دانش تجویز سمعک دارد سمعک مناسب انتخاب شود. معمولا در دفتر ارزیابی شنوایی راهنمای خرید سمعک موجود است و شما می توانید آن را مطالعه کنید اما همیشه بهترین راهنما برای خرید سمعک مناسب، شنوایی شناس شماست. او می تواند از میان برندهای سمعک معتبر، سمعک مناسب از میان برندهای مختلف سمعک را انتخاب کند و به شما معرفی کند.
معیارهای انتخاب سمعک
یکی از معیارهای انتخاب سمعک مناسب برای شما قیمت سمعک است.
شنوایی شناس با توجه به توان مالی شما سمعکی را انتخاب می کند که هم با ادیوگرام یا نوار گوش حاصل از ارزیابی شنوایی شما منطبق باشد و هم با توجه به نیازهای شنیداری شما، قیمت آن با شرایط اقتصادی شما هم همخوانی داشته باشد.
مورد دیگری که بی تردید یک شنوایی شناس کارآزموده به آن توجه خواهد داشت خدمات پس از فروش و گارانتی سمعک است.
سمعک به دلیل ماهیت الکترونیکی خود، نیازمند نگهداری خوب و سرویس چند ماهه است. بنابراین بهتر است سمعک از برندی انتخاب شود که خدمات قابل قبولی ارائه کرده و گارانتی واقعی به شما عرضه می کند.
از آنجا که سمعک اصولا کالایی ارزان قیمت نیست، گارانتی سمعک اهمیتی دوچندان پیدا می کند. شما باید از اینکه طی مدت گارانتی هزینه بیهوده ای بابت تعمیرات سمعک پرداخت نمی کنید خیالی آسوده داشته باشید. همچنین انتخاب درست برند سمعک باعث می شود تا تعمیرات سمعک در اسرع وقت و با قطعات اوریجینال انجام شود. اغلب بیمه های کشور و تمامی بیمه های پایه مبلغی را به عنوان کمک هزینه خرید سمعک یا بیمه سمعک ، به بیمه شدگان پرداخت می کنند. پس از خرید سمعک شما می توانید با مراجعه به دفاتر بیمه و تهیه مدارک مورد نیاز بیمه، کمک هزینه مورد نظر را دریافت نمایید.
مدارک عمومی که اغلب بیمه ها برای پرداخت کمک هزینه سمعک از شما درخواست می کنند شامل ادیوگرام یا نوار گوش، دستور پزشک متخصص گوش و گلو و بینی در دفترچه بیمه، فاکتور خرید سمعک با کد اقتصادی معتبر با مهر شنوایی شناس تجویز کننده سمعک، کارت گارانتی سمعک و خود سمعک می باشد. گاهی برخی افراد کم شنوا که نیازمند تجویز سمعک هستند به دلایل مختلف امکان حضور در دفتر ازیابی شنوایی و تجویز سمعک را ندارند. برخی از دفاتر شنوایی شناسی امکان ویزیت فرد کم شنوا در منزل را دارند و به این ترتیب تجویز سمعک در منزل یکی از مواردی است که می توانید از دفاتر ارزیابی شنوایی معتبر انتظار داشته باشید.